Dette indhold er sponsoreret.

Der er energikrise i Europa, og gaspriserne er skyhøje. Men selvom det er en dyr omgang at fyre med gas – især når vintermånederne er på vej – er der stadigvæk folk, der ikke har mulighed for andre opvarmningsmetoder – eller måske har de brug for gas til andre formål. Men der er faktisk stadig penge at spare, selvom man bruger gas – og det er ikke kun at bruge mindre af det.

Gas som energikilde – fordele og ulemper

Gas er en af de mest udbredte energikilder i Danmark. Det skyldes blandt andet, at det længe har været en billig og effektiv energikilde, der giver en jævn og behageligt varmeafgivelse. Derudover er gas ikke så miljøbelastende som andre fossile brændsler, da den ikke udleder så meget CO2.

Gas har dog også nogle ulemper, da den kan være farlig at have i hjemmet. Hvis der opstår et lækage, kan det give anledning til alvorlige sundhedsproblemer for beboerne i huset. Gaslugt er svært at opdage, og derfor kan det være farligt at have gas i hjemmet, især hvis man har børn eller ældre i husstanden.

LPG er mere energieffektivt end andre former for gas

LPG er en forkortelse for “Liquified Petroleum Gas” og er et flydende brændstof, der består af blandt andet propan og butan. Det er et biprodukt i udvindingen af råolie, så ved at bruge det, udnytter man mere af det udvundne fossile brændstof man henter op fra jorden. LPG er mere energieffektivt end andre former for gas, fordi det giver en højere effekt per liter end eksempelvis naturgas eller flisepiller. Det betyder, at man kan spare penge på varmeregningen ved at bruge LPG i stedet for andre typer af gas. Derudover er LPG også mere miljøvenligt, da det ikke udleder så meget CO2.

LPG – et alternativ til el og olie?

LPG kan være et alternativ til el og olie. LPG er typisk noget man bruger i forbindelse med fjernvarme, men det kan også bruges til at varme ens hjem op med. LPG er dog ikke så udbredt endnu, men bliver mere og mere populært. Fordelene ved at bruge LPG i stedet for el eller olie er blandt andet, at det ikke belaster miljøet på samme måde som el eller olie gør. Dette skyldes, at der ikke bliver produceret så meget CO2 når man bruger LPG fremfor el eller olie. Dog skal man huske på, at selvom LPG virker som en mere miljøvenlig løsning end el eller olie, så skal man stadigvæk være forsigtig med ikke at spilde for meget af den – da det jo trods alt stadigvæk er ressourcer der skal bruges.

Der kan derfor være penge at spare, hvis man skifter gas.